MSV 2017

Mеждународен панаир за инженерна индустрия  (МSV 2017) в град Бърно се ориентира към Промишлеността  4.0, автоматизация, екологични технологии, транспорт и логистика

В изложбения център на град Бърно започва подготовката за върховното събитие  на годината. Вече 59-тият по ред Международен панаир за инженерна индустрия  ще се проведе тази година от 9 до 13 октомври  заедно с изложенията ENVITECH и Транспорт и логистика. Основната тема отново ще бъде Индустрия 4.0 или с други думи Четвърта индустриална революция.

Организаторите искат да продължат извъндерно  успешното миналогодишно издание,  което беше посетено  от повече от  84,000 посетители. Площта в изложбените павилиони  беше  продадена  няколко месеца предварително и MSV 2016 стана най-голямата ни индустриална демонстрация  от началото на икономическата криза. Висок интерес от страна на участниците се очаква и през настоящата година, когато икономическият растеж продължава и чешката индустрия продължава да се движи с пълна скорост. още повече и за това, че MSV 2017 акцентира върху атрактивни теми като автоматизация, роботизация и дигитализация  на промишленото производство, въвеждане на технологии за опазване на околната среда и съвременни решения за транспорт и логистика.

“Много изложители вече предварително са поръчали изложбената площ и отново се очаква по-голямо участие на фирми от Азия.  Като страна-партньор този път поканихме Индия. Много успешната обширна презентация на Китай през миналата година ще бъде последвана от участието на няколко десетки китайски фирми, които искат  и  по-нататък да се развива  бизнесът в централноевропейския пазар “, казва директорът на Международния панаир за инженерна индустрия Иржи Роусек.

Вече за  трети път в MSV 2017 обръщаме внимание на новите тенденции в промишленото производство. Промишлеността 4.0 носи интелигентни комуникационни промишлени съоръжения чрез всички вериги за доставките и производството, което е тясно свързано с повишаване на ефективността  на транспорта и логистиката.  Изложението Транспорт и логистика , което се провежда в двугодишен цикъл, тази година  ще се проведе за осми път и ще покаже  новините в областите, които са пряко свързани с MSV. Същевремено за  втори път ще се проведе  Международният  панаир за  технологии за  опазване  на околната среда ENVITECH. Изложителите ще представят  технологии за пречистване на водата и въздуха, модерни методи на технологии за преработка на отпадъци, технологии  за намаляване на екологичното натоварване в  промишлени предприятия и други.

Самата структура на MSV остава непроменена и панаира отново се разделя  на осем сектора, представляващи всички ключови области на инженерната  и електрическата промишленост. Основна тема ще бъде обединяващият проект Автоматизация —   презентация на измерителна,   управляваща,  автоматизационна  и регулационна  техника, приложима във всички отрасли. Също така се подготвят  специализирани изложби, фокусирани върху  3D печат, роботизация  или сътрудничеството между промишлеността и висшите учебните заведения  (Трансфер на технологии и иновации). В провеждането на панаира  няма да липсва  и традиционният конкурс Златен медал MSV за най-добри  иновативни експонати и богата съпроводителна  програма.

В миналогодишното издание на  MSV през  октомври 2016 г. участваха 1 704 изложители от 34 страни и 84 210 посетители от 52 страни. Засили се интересът от  чужбина,  от където пристигна  половината от изложителите и близо една десета от посетителите.  Също така е важно и повишаването на удовлетвореността на участниците,  която  по време на панаира редовно се проучва от изследователската  агенция Ipsos. През 2016 г.  делът на доволните изложители нарасна на 84%, а делът  на доволните посетителите достигна  дори 86%. Участниците на  MSV  ясно изразиха  най-високата удовлетвореност от  панаира за последните пет години. Г-н Ян Хухей,  акаунт  мениджър в Ипсос, казва: “Миналогодишният резултат  потвърждава дългосрочната  нарастваща удовлетвореност на посетителите  и изложителите на панаира.  Участниците много ценят високото професионално ниво на панаира, а също и наличието на значителните фирми в бранша, разбира се,  особено ни радва растежът  на удовлетворението на изложителите”.

Крайният срок, свързан с по-благоприятни цени, е 31 март.

Формулярът и подробна информация за тазигодишното издание ще намерите на  www.bvv.cz/msv.

За повече информация:

Наталие Раева, представител на „Панаири Бърно” АД за България

raevova@gmail.com, GSM: +420 604 21 11 75

Posted in Sun

Videos

Error! No playlist.

Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

11.1.2017г. Приоритети на малтаийското председателство на ЕС

Приоритетите на малтаийското председателство на ЕС можете да намерите на следния линк: http://www.eu2017.mt/en/Pages/Maltese-Priorities.aspx Материалът е достъпен на английски, френски и немски език.

5.12.2016г. Днес АИКБ чества своя 20-годишен юбилей

Асоциацията на индустриалния капитал в България чества своя 20-годишен юбилей. Днес в Народен театър „Иван Вазов“, гр. София ще се отбележи събитието с коктейл и спектакъл на Александър Морфов.

5.12.2016г. Милара подписа споразумение за иновативно сътрудничество

  Пловдивската компания „Милара Интернешънъл“ и Китайската корпорация CRRC сключиха на 2 декември споразумение за иновативно  сътрудничество в областта на роботиката и железопътния транспорт. Събитието се проведе в сградата на Техническия университет, филиал Пловдив, който ще сътрудничи на съвместната работа. В него ще бъде създаден Център R&D „ROBOT AND INTELLIGENT INSPECTION TECHNOLOGY“.

14.10.2016г. проф. Енчо Попов получи орден „Стара планина“ I степен по предложение на БАСЕЛ

С орден „Стара планина“ I степен държавният глава удостои проф. Енчо Попов по предложение на председателят на БАСЕЛ д-р Румен Атанасов. Професор Енчо Попов е изтъкнат специалист в областта на електротехниката. Създател е на над 80 изобретения с ключов принос за развитието на електрическите машини, голяма част от които са директно внедрени в електрическата промишленост. През 2011 г. проф. Попов патентова свой собствен модел в САЩ, по който американска фирма купува от България най-мощните алтернатори в света. Мащабното постижение е важен принос за развитието на икономиката и на технологиите. През 2012 г. проф. Попов е обявен за изобретател на годината, награден е с „Кубратов меч“ от Индустриален клъстер „Електромобили“ за разработката на синхронен електромотор с постоянни магнити, патентован в България, ЕС и САЩ. Проф. Попов е вписан в Златната книга на българските изобретатели още през 1997 година.

БАСЕЛ посети фирми в Пловдив

На 23 март, Председателя на БАСЕЛ, г-н Румен Атанасов, г-н Людмил Михайлов и г-н Атанас Кирилов посетиха АйТиДабълю Испраконтролс, ВекаТех, МеталИн и Атра. Предприятията отлично структурирани с перспектива, насочена към бъдещето. По време на срещите, те представиха своите технологии и планове за развитие, като срещнаха подкрепа и разбиране от страна на БАСЕЛ. На свой ред, ние успяхме да обновим знанията си в обсъжданите области и да затвърдим други.

Наградени членове на БАСЕЛ в Инвеститор на годината

Българската агенция за инвестиции (БАИ) проведе 10-ото юбилейно  издание на годишните награди  „Инвеститор на годината“ за постижения през 2015 г. Престижното събитие донесе отличия на три фирми, членове на БАСЕЛ, в челните тройки на три категории: Фесто в категория Инвестиция в разширяване на бизнес, АББ България в категория Инвеститор на 2015 г., Елдоминвест в категория Инвестиция в иновативен бизнес.

ЦИЕС с Нотификация по Директива Електромагнитна съвместимост (ЕМС)

ЦЕНТЪР ЗА ИЗПИТВАНЕ И  ЕВРОПЕЙСКА СЕРТИФИКАЦИЯ /ЦИЕС/ разшири обхвата на дейностите си с още една Директива 2004/108/EC Електромагнитна съвместимост. След успешно преминала оценка от ДАМТН, ЦИЕС е обявен в NANDO като нотифициран орган 1871, който извършва оценяване на съответствието по процедура, посочена в чл.7 (Приложение III) на директивата. Електромагнитната съвместимост (ЕМС) е способността на устройство, блок от съоръжение или система да функционират със задоволително качество в работната им електромагнитна обстановка и да не създават недопустими електромагнитни смущения за нито едно от устройствата, функциониращи в същата електромагнитна обстановка. За продукти, попадащи под обхвата на тази Директива, процеса по оценяване на съответствието и удостоверяване на съществените изисквания към нея са задължително условие за нанасяне на СЕ маркировка и пускане на пазара. Съществена част при извършване на оценката е експертиза на техническото досие на продукта и протоколи от изпитване в съответствие с действащите европейски хармонизирани стандарти. Лабораторията за изпитване на машини, съоръжения и устройства към ЦИЕС ЕООД е акредитирана да извършва изпитвания за ЕМС в определен обхват. Освен изпитвания за ЕМС, лабораторията извършва изпитвания за електрическа безопасност, шум, вибрации, въздействие на околна среда и др. показатели. ЕМС Нотификация http://bit.ly/1ZeXJCj в NANDO. Контактите на ЦИЕС можете да намерите на страницата на БАСЕЛ в раздел "Членове", както и на интернет адрес: www.ctec-sz.com .

“Елкабел” има готовност да започне изграждането на нов завод в Бургас

Инвестиция за него ще бъде над 35 млн. евро. Технологичният проект за обекта е готов, като до края на следващия месец се очаква да излезе неговият подробен устройствен план. Решенето дали ще стартира изграждането на обекта сега, или на по-късен етап, е на надзорния съвет", каза изпълнителният директор на дружеството инж. Димитър Паскалев. Очакванията са след построяването на новия завод, който ще работи паралелно с досегашния, да бъдат наети още 100 служители. Към този момент в предприятието работят около 300 души. Предприятието ще открие в началото на февруари нова търговска база в Пловдив на мястото на бившия мотокарен завод. В изграждането на търговския обект са вложени 3.5 млн. лв. Източник: Бургас - днес и утре

Съвместна инициатива на БАСЕЛ и ПГ по електроника “Джон Атанасов”

По време на среща между представители на БАСЕЛ и на ПГ по електроника "Джон Атанасов" беше идентифицирана възможността да се организират посещения на учениците във фирми, където да се запознаят със съвременното и модерно производство от първо лице. Така на 16-ти декември, заедно с представител на БАСЕЛ и с изключителното съдействие на Телетек Електроникс, ученици от 11-ти клас посетиха модерното производство на фирмата. Впечатленията на всички страни са отлични и предпоставка за продължаване на тази практика.

Нови членове на БАСЕЛ

Към семейството на БАСЕЛ се присъединиха още три фирми: Енерсет Електрик ЕООД, която произвежда генератори с постоянни магнити с мощност от 150 до 8000 кВт и скорост на въртене от 60 до 1000 обр/мин. Инова Груп EООД доставя системи за визуална инспекция, инструменти и консумативи за ESD защита за електрониката. Окта Лайт България АД е изцяло вертикално интегриран производител в областта на светодиодното осветление. OEM и ODM доставчик на светодиоди и светодиодни модули и компоненти.